Kulturföreningen Artpit och Leader Nord Västra Skåne Norra påbörjar nu ett samarbete i en fördjupad ansökan för Konstlabb Mobil - Art Natura, ett konstprojket med yrkesverksamma konstnärer från Sverige och utomlands på landsbygden i Bjäreområdet.

Photographer Caleb Charland, energi hämtad från 350 äpplen som i sin tur tänder en LED- lampa under 4 timmar då bilderna togs. Detta är ett spännande exempel på innovation inom konst och vetenskap. HÖR gärna av er till oss om ni har några spännande projekt på gång där ute som kan stämma in på våra tankar nedan. Kanske det kan bli ett samarbete!
.
Vi är några i föreningen som just i detta nu sammanställer en ansökan och skapa förutsättningar för ett större och långsiktigt konstprojekt till och tillsammans med landsbygden med beröringspunkter som möte, dialog, naturen, recykling, ecostrukturer och vetenskapliga möten mellan natur (inre och yttre), människa (inre och yttre) och vetenskap. Vi vill också ge mer människor möjlighet till konst, föreläsningar, diskussioner, preformance och tex. att få möjlighet att måla. Vi vill arbeta Mobilt och arbeta med konstnärer som gärna rör sig i det sociala rummet och undersöka strukturer på flera plan! I nuläget håller vi på att skapa nätverk kring dessa och hoppas kunna hittar vägar till samverkan för konstprojektet i Ängelholms Kommuns landsbygd. Vårt mål är att skapa möten mellan alla kategorier av människor och göra skillnad. Vi kommer lägga ut löpande information här om projektets utveckling.
Main Recycled Materials:Toys Artist: Robert Bradford
Projektledare: Nina Wenedikter och Gertrud Alfredsson!

Kommentarer